Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріальна палата висловила позицію до законопроєкту № 10446 щодо відповіді на адвокатський запит

Реклама

Нотаріальна палата України поінформувала, що проаналізувала законопроєкт № 10446 «Про внесення змін до деяких законів України щодо відповіді на адвокатський запит» та вважає його прийняття недоцільним.

Із відповідними листами НПУ звернулася до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, Голови Комітету ВР з питань правової політики Дениса Маслова та народного депутата Ігоря Фріса.

Зазначеним законопроєктом запропоновано внести зміни до статті 8 Закону «Про нотаріат» («Нотаріальна таємниця») та низки інших законів щодо надання нотаріусом на адвокатський запит певної інформації із Спадкового реєстру та інших єдиних та державних реєстрів - щодо клієнтів адвокатів.

НПУ зазначає, що категорично проти внесення запропонованих змін і не погоджується з необхідністю законодавчого посилення професійних прав адвоката за рахунок надмірного і невиправданого втручання в нотаріальну таємницю та нотаріальну діяльність загалом.

Окрім того, Нотаріальна палата вказала, що запропоноване розширення повноважень адвокатів ставить під загрозу гарантії захисту законних прав та інтересів інших осіб, які не мають відношення до укладеного з адвокатом договору.

НПУ звернула увагу, що на сьогодні питання отримання інформації з єдиних і державних реєстрів урегульовано на законодавчому рівні та є цілком доступним.

Шукаєте ІТ-рішення для нотаріальних завдань? LIGA360 створена для ваших актуальних потреб. Аналізуйте законодавство, перевіряйте клієнтів, стежте за правовою картиною дня. Замовляйте LIGA360:Нотаріус за посиланням.

Читайте також:

Адвокатська практика: дайджест актуальних новин, які варто врахувати в роботі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини