Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ ЗЕД

Профільний комітет Верховної Ради підтримує ідею розмитнення авто в Дії

Реклама

Профільний парламентський комітет рекомендував ухвалити законопроєкт № 10380, який передбачає цифровізацію розмитнення автомобілів.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Законопроєкт передбачає до набуття Україною статусу членства в Європейському Союзі запровадити можливість подачі електронної митної декларації засобами Порталу Дія. Зазначається, що це спростить і прискорить процес митного оформлення легкових автомобілів, роблячи його більш доступним та зручним для громадян та підприємств.

«Положення законопроєкту пропонують запровадити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів, яка міститиме інформацію про митну вартість нових легкових автомобілів з урахуванням марки, моделі, об'єму циліндрів двигуна, типу пального», - зазначив Данило Гетманцев.

Також запропоновано механізм коригування митної вартості вживаних легкових автомобілів.

«Його застосують у разі, коли задекларована митна вартість вживаного легкового автомобіля є меншою, ніж вартість легкового автомобіля, ідентичного за маркою, комерційним описом та характеристиками, що містяться в базі даних», - підсумував голова профільного комітету.

За матеріалами пресслужби політичної партії «Слуга народу»

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

Процес митного декларування легкових автомобілів хочуть спростити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини