Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава закуповуватиме дрони через систему Prozorro: Мінцифри

Реклама

Кабмін ухвалив постанову, відповідно до якої держава зможе закуповувати масмаркет-БпЛА іноземних виробників через систему Prozorro. Зокрема, Mavic, Autel та Matrice тощо. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Зазначається, що таке рішення дозволить:

  • збільшити конкуренцію на ринку;

  • проводити закупівлі максимально швидко й за найвигіднішими цінами;

  • проводити закупівлі безпечно (уся чутлива інформація, як-от строки та місця поставок, буде закритою для широкого загалу, а також цими даними не зможуть скористатися вороги).

Постанова дає змогу проводити закупівлі за рамковими угодами.

"Це працюватиме так: замовник, який хоче придбати дрон, має сформувати рамку. Тобто виставити на Prozorro оголошення з описом потрібного БпЛА. У цій рамці зможуть зареєструватися продавці. І після цього отримати інформацію про строки, місце поставки та інші дані, необхідні для закупівлі. Далі відбудеться аукціон. Переможе продавець, який найбільше відповідає умовам замовника та надав найвигіднішу пропозицію", - пояснили в міністерстві.

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням 

Читайте також: Кабмін зареєстрував у Раді новий законопроєкт щодо мобілізації: основні положення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини