Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд вказав, що є достатньою підставою для розірвання договору оренди земель водного фонду

Реклама

Господарський суд Тернопільської області у справі № 921/676/23 зазначив, що факт систематичної несплати орендної плати та невиконання обов'язків у сфері охорони навколишнього природного середовища є достатньою правовою підставою для розірвання договору оренди земель водного фонду. Про це повідомила прес-служба суду.

Місцева прокуратура звернулась до суду до суб'єкта господарювання про розірвання договору оренди землі та зобов'язання повернути земельну ділянку.

Позовні вимоги обґрунтовувались тим, що:

  • відповідач не виконує свої зобов'язання за договором оренди землі, зокрема, систематично не сплачує орендну плату;

  • дозвіл на спеціальне водокористування для рибогосподарських потреб не видавався;

  • паспорт та проєкт експлуатації водного об'єкта не погоджувався.

Прокурор зазначив, що орендована земельна ділянка знаходиться в межах загальнозоологічного заказника місцевого значення «Кобиловолоко-Благовіщенський» та належить до природно-заповідного фонду України, продовження використання якої відповідачем суперечить вимогам законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Суд дійшов висновку, що позовні вимоги прокурора є обґрунтованими та підлягають задоволенню. Відповідно до рішення, державі має бути повернуто землю природо-заповідного фонду площею 15,07 га.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини