Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло світового лідера у сфері виробництва зварювального обладнання до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американсько-шведську промислову компанію Elektriska Svetsnings-Aktiebolaget (ESAB) до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що світовий лідер у сфері виробництва зварювального обладнання та матеріалів принципово залишається в рф, утримує там заводи та постачає свої товари через систему державних закупівель російському Газпрому.  Спроб засудити війну росії проти України від керівництва компанії не було.

Компанія працює в росії більш як 20 років та створила там вже понад 6 тис. робочих місць. ESAB має понад 150 дистриб'юторів, представлених у всіх федеральних округах рф, а також має на її території 2 заводи і технологічний центр, який здійснює відпрацювання технологій, навчання та демонстрацію обладнання. 

"В межах російської програми імпортозаміщення, на цих заводах компанії виробляють російські та фірмові зварювальні матеріали ESAB, а також електроди, дроти та флюси. Так компанія допомагає державі-терористу справлятися з наслідками накладених на неї санкцій, а також, забезпечує технологічні спроможності рф", - йдеться в повідомленні.

На внутрішньому ринку росії у 2023 році продукція під брендом «ESAB» продовжує постачатися через систему державних закупівель. Споживачами продукції «ESAB» є підприємства паливно-енергетичного комплексу рф: ТОВ «Газпром Метанол», ТОВ «Газпром Трансгаз Грозный» тощо.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Читайте також:

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини