Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив порядок ліцензування компаній, що планують здійснювати інкасацію, оброблення та зберігання готівки

Реклама

Нацбанк оновив порядок ліцензування юросіб, які мають намір здійснювати діяльність з інкасації коштів, перевезення валютних та інших цінностей, оброблення та зберігання готівки.

Відповідна постанова Правління НБУ від 18 січня 2024 року № 10 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань ліцензування юридичних осіб» набирає чинності з 23 січня 2024 року.

Регулятор пояснив, що це зумовлено змінами в законодавстві, що набрали чинності з 1 січня 2024 року. Відтепер компанії на підставі ліцензії Нацбанку на здійснення операцій з готівкою мають право здійснювати такі види діяльності:

1) інкасація коштів, перевезення валютних та інших цінностей;

2) оброблення та зберігання готівки.

Компанія має право здійснювати будь-який із зазначених видів діяльності або обидва одночасно відповідно до поданих документів.

Крім того, регулятор:

  • посилив вимоги до фінансового стану компанії, яка планує здійснювати діяльність у межах, передбачених ліцензією;

  • розширив вимоги до бездоганної ділової репутації компанії, її керівників, власників істотної участі, головного бухгалтера, керівників підрозділів інкасації та оброблення і зберігання готівки;

  • встановив порядок видачі ліцензії на здійснення операцій з готівкою, зупинення, поновлення та відкликання такої ліцензії, а також порядок надання, зупинення, поновлення, припинення виду діяльності з інкасації коштів, перевезення валютних та інших цінностей та/або оброблення та зберігання готівки;

  • передбачив спрощений порядок переоформлення ліцензій юридичним особам, які станом на 1 січня 2024 року здійснювали інкасацію коштів, перевезення валютних та інших цінностей, оброблення та зберігання готівки.

За матеріалами Національного банку

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акта? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

У Мін'юсті пояснили, як під час воєнного стану фізособам-боржникам користуватися коштами, «заблокованими» у виконавчому провадженні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини