Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло провідного світового виробника шоколаду Barry Callebaut до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло провідного світового виробника шоколаду та какао-продуктів Barry Callebaut до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Зазначається, що компанія продовжує утримувати в рф 3 фабрики та сплачувати податки до її бюджету. 

"Barry Callebaut продовжує активно підтримувати економіку росії і, відповідно, спонсорувати агресію проти України. Жодних спроб засудити війну росії проти України від керівництва компанії не було", - йдеться в повідомленні.

Компанія виробляє товари під брендами Sicao та Chocovic, а також імпортує продукцію під брендами Callebaut, Cacao Barry, Carma, Mona Lisa, Bensdorp, Van Hauten, La Morella тощо.

В росії Barry Callebaut здійснює свою діяльність через ТОВ «Барри Каллебаут НЛ Раша» та ТОВ «Барри Каллебаут Калининград». Разом вони сплатили податків до бюджету агресора на понад 33 млн дол. США у 2022 році. Також ТОВ «Барри Каллебаут НЛ Раша» є засновником ЗАТ «Инфорум-Пром» і ТОВ «Гор Трейд». Вони у 2022 році сплатили податків в рф на майже 500 тис. дол. США.

В НАЗК зазначили, що у листопаді 2022 року французьке представництво компанії  Barry Callebaut COCOA AG постачало свою продукцію (какао-пасту, олію) російській кондитерській фабриці ТОВ «Верность Качеству» на близько 180 тис. дол. США. Її шоколад входить до сухпайків армії агресора.

Barry Callebaut продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з державою-терористом. У 2023 році на ринок росії компанією було імпортовано товарів на суму понад  94 млн дол. США, що більш ніж у 3 рази перевищує показники 2022 року. Серед імпортованих товарів - кондитерські вироби, сухі суміші, какао, какао-масло, пальмова олія, жир з Бельгії, Швейцарії, Естонії, Нідерландів, Німеччини, Італії, Індії, Іспанії.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Читайте також:

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини