Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Британія підписали безпекову Угоду: основні положення

Реклама

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали безпекову Угоду, яка діятиме до вступу України в НАТО. Про це повідомила "Європейська правда".

Документ має назву "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії".

В угоді прописаний термін її дії - десять років з можливістю продовження, а в разі вступу України в НАТО - до закінчення терміну дія безпекових зобов'язань і буде інкорпорована в систему НАТО.

Зазначається, що цей договір став першим у сфері безпекових угод на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами "Групи семи" та державами, що до них приєдналися.

Що саме передбачається?

Як повідомило видавництво УНІАН, Україна домовилась з Британією про безпеку в усіх сферах: на землі, у повітрі, на морі і в кіберпросторі, про широку політичну взаємодію і детально про зброю.

"Абсолютно чітко щодо нашого державного кордону. Принципово щодо санкцій. Справедливо щодо компенсації Росією збитків, які завдані її агресією. Надійно щодо відбудови після бойових дій", - цитує видання слова Президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що спільне завдання України та Британії - спочатку зупинити російську агресію та зміцнити Україну, а потім разом гарантувати, щоб повторення нападу на Україну ніколи не було. За його словами, Україна та Британія досягли найвищого й найбільш змістовного рівня відносин між державами за увесь час.

Також Володимир Зеленський сказав, що угода з Британією - це основа для подібної роботи з іншими партнерами України. 

"Ми домовились про щорічну підтримку України. Зокрема, про фінансову підтримку - 2,5 млрд фунтів на цей рік. Надання допомоги буде продовжуватись протягом наступних років. І ця угода - на 10 років", - додав він.

За його словами, вдалося домовитися про всебічну співпрацю заради досягнутого потенціалу українських Сил оборони та безпеки, українського оборонного комплексу, державних інституцій та суспільних систем.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Вам також буде цікаво: Україна на шляху до членства в ЄС: які кроки вже позаду і що ще необхідно зробити

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Цікаві судові рішення у спорах з держорганами 2023

Практика реструктуризації кредитних зобов'язань під час війни: що, як і коли

Фінмоніторинг під час війни: що потрібно врахувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини