Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адміністрація президента США підтримує арешт заморожених російських активів

Реклама

Адміністрація президента США Джо Байдена підтримує законопроєкт щодо конфіскації близько 300 мільярдів доларів США заморожених російських активів та передачу їх на відновлення України.

Заступниця Міністра юстиції Ірина Мудра розповіла, що відповідні рішення - результат спільної роботи команди Мін'юсту, Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міжнародного центру української перемоги (ICUV) та Міжнародного Реєстру збитків. За її словами, ця тема була однією з наріжних під час роботи української делегації в США у листопаді минулого року і обговорювалась під час зустрічей з представниками Конгресу США та Адміністрації Джо Байдена.

«Ми активно працювали і працюємо з Адміністрацією президента США, Державним департаментом, відповідними комітетами Конгресу та Сенату для якнайшвидшого прийняття відповідного законопроєкту», - поінформувала Ірина Мудра.

Зараз є два законопроєкти щодо конфіскації активів рф в США: двопартійний H.R. 4175, який вже розглянув Комітет закордонних справ Палати представників, та S. 2003, який перебуває на розгляді Комітету зовнішніх відносин Сенату. Обидва законопроєкти наділяють президента США повноваженнями на конфіскацію російських суверенних активів, які знаходяться в США, і передачу цих активів Україні для реалізації заходів з реконструкції, відбудови, надання гуманітарної та економічної допомоги.

«Прийняття відповідних положень законодавства стане потужним сигналом для ЄС, а також союзників США по G7 конфіскувати знерухомлені активи рф, а це приблизно 300 мільярдів доларів, заарештованих у ЄС та країнах G7», - підсумувала заступниця Міністра.

За повідомленням Міністерства юстиції

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже, чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи республіки білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Знай, з ким маєш справу.

Читайте також:

Банкрутство в умовах воєнного стану: практичні кейси

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини