Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

3 січня набрала чинності Інструкція з оформлення Комісією з регулювання азартних ігор матеріалів про адмінправопорушення

Реклама

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей повідомила про набрання чинності 3 січня 2024 року рішенням від 14 листопада 2023 року № 383 «Про затвердження Інструкції з оформлення Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей матеріалів про адміністративні правопорушення».

Інструкція визначає механізм складання та надсилання судам протоколів і матеріалів про адміністративні правопорушення за порушення порядку провадження господарської діяльності, ліцензії на проведення якої видає КРАІЛ.

Метою прийняття зазначеного рішення є забезпечення державного контролю за дотриманням суб'єктами господарювання вимог законодавства в сфері організації та проведення азартних ігор та в лотерейній сфері, зазначили в Комісії.

Згідно з документом протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 164 КУпАП, складає уповноважена посадова особа КРАІЛ.

Викладаючи обставини правопорушення, у протоколі зазначається, які саме протиправні діяння вчинила особа, щодо якої складається протокол, а саме:

  • провадження господарської діяльності без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов'язковість подання такого повідомлення передбачена законом, або без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону;

  • надання суб'єктом господарювання органу ліцензування недостовірної інформації щодо відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства;

  • порушення ліцензіатом установленого законом строку повідомлення органу ліцензування про зміну відомостей, зазначених у заяві та документах, що додавалися до заяви про отримання ліцензії;

  • невиконання ліцензіатом розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов;

  • надання суб'єктом господарювання недостовірної або не в повному обсязі інформації в повідомленні про початок провадження господарської діяльності, необхідність подання якої встановлена законом для певного виду господарської діяльності;

  • порушення суб'єктом господарювання встановленого законом строку для подання повідомлення про зміну відомостей, зазначених у повідомленні про початок здійснення господарської діяльності.

До протоколу додаються копії документів та інші докази, що вказують на обставини та час вчинення правопорушення.

Протокол та інші матеріали, що підтверджують факт вчинення адміністративного правопорушення, разом із супровідним листом протягом трьох робочих днів з дня реєстрації протоколу надсилаються до місцевого (районного, районного у місті, міського, міськрайонного) суду за місцем вчинення адміністративного правопорушення.

Супровідний лист містить клопотання про надсилання до КРАІЛ копії судового рішення у справі.

Після отримання відомостей про прийняте судом рішення у справі про адміністративне правопорушення до журналу реєстрації протоколів про адміністративні правопорушення вносяться відомості про результати розгляду справи.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Відкриття філії чи представництва української компанії за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини