Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нотаріальна палата підготувала лист щодо розмірів адмінзбору - 2024

Реклама

Нотаріальна палата підготувала інформаційний лист «Щодо розмірів адміністративного збору за державну реєстрацію прав та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, державну реєстрацію змін до відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, надання інформації/відомостей з 1 січня 2024 року».

У додатку до листа міститься Таблиця розмірів адмінзбору, а також:

  • додаткова інформація щодо правильного визначення розміру;

  • хто звільняється від адмінзбору під час проведення держреєстрації речових прав;

  • особливості справляння адмінзбору при держреєстрації бізнесу.

Відповідно до статті 7 Закону № 3460-IX "Про Державний бюджет України на 2024 рік" на 1 січня 2024 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у сумі 3028 гривень.

Виключно для цілей розрахунку адміністративного збору за

- державну реєстрацію спеціального майнового права на майбутній об'єкт нерухомості на підставі заяви про державну реєстрацію права, поданої в паперовій або електронній формі;

- державну реєстрацію обтяження майбутніх об'єктів нерухомості, включених до гарантійної частки, на підставі заяви про реєстрацію права, поданої в паперовій або електронній формі, адміністративний збір розраховується не з прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а з мінімальної заробітної плати за кожний майбутній об'єкт нерухомості без прив'язки її розміру до дати 1 січня поточного року.

За матеріалами Нотаріальної палати України

LIGA360 - ІТ-платформа для сучасних нотаріусів. Отримайте доступ до законодавства, правових сервісів, інструментів ідентифікації клієнтів. Спробуйте новинку першими.

Читайте також:

Розміри плати за дії у Спадковому реєстрі, ЄРД, ДРОРМ, адмінзбір за інформацію з ДРРП: що передбачено з 1 січня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини