Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розміри плати за дії у Спадковому реєстрі, ЄРД, ДРОРМ, адмінзбір за інформацію з ДРРП: що передбачено з 1 січня

Реклама

Нотаріальна палата оприлюднила інформаційний лист «Щодо розмірів плати за дії у Спадковому реєстрі, Єдиному реєстрі довіреностей, Державному реєстрі обтяжень рухомого майна, окремі питання справляння адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з 1 січня 2024 року».

Нотаріальна палата зазначила, що:

1. Наказом Міністерства юстиції "Про затвердження Положення про Спадковий реєстр" від 07.07.2011 р. № 1810/5, Положенням про Спадковий реєстр встановлено тарифи та особливості плати за користування Спадковим реєстром.

2. Наказом Міністерства юстиції "Про запровадження Єдиного реєстру довіреностей та внесення змін і доповнень до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України" від 28.12.2006 р. № 111/5, Положенням про Єдиний реєстр довіреностей встановлено тарифи та особливості плати за користування Єдиним реєстром довіреностей.

3. Порядком ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженим постановою Кабінету Міністрів від 05.07.2004 р. № 830 (зі змінами та доповненнями), встановлено розміри плати за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, а також змін і додаткових відомостей до запису та надання інформації із зазначеного Реєстру, що зараховуються до державного бюджету.

4. Статтею 34 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" встановлено розмір адміністративного збору за отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Інформаційний лист, у якому наведено розміри плати, підготувала Комісія НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності спільно з Відділом методичного забезпечення та інформаційно-аналітичної роботи НПУ.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Судова практика у спорах про спадкування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини