Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано перелік нотаріусів, якими в умовах воєнного стану вчиняються нотаріальні дії щодо цінного майна

Реклама

12 грудня Уряд схвалив зміни до деяких своїх постанов, зокрема, до:

Відповідна урядова постанова від 12 грудня 2023 року № 1309 набрала чинності з дня опублікування (16 грудня), крім абзацу третього підпункту 2 пункту 3 та пункту 4 змін, затверджених цією постановою, які набрали чинності з 1 січня 2024 року.

«Уряд продовжує поступово відновлювати дію правил мирного часу у сферах, де практика застосування та аналіз ризиків свідчать про обґрунтованість такого рішення. Ключовим положенням сьогоднішніх змін є скасування з 01 січня 2024 переліку нотаріусів, якими в умовах воєнного стану вчиняються нотаріальні дії щодо цінного майна», - зауважив перший заступник Міністра юстиції Євгеній Горовець.

Інші важливі зміни:

  • для державних реєстраторів скасовується така умова надання доступу до реєстрів, як відсутність двох рішень Мін'юсту про блокування доступу до реєстрів на строк більше 2 місяців;

  • уточнено окремі положення, які забезпечують дотримання вимог законодавства про санкції під час проведення державної реєстрації;

  • удосконалено механізм тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації, зокрема знижено прохідний поріг (для проходження тестування достатньо дати правильні відповіді на 70 питань тестового завдання).

Зосередьтесь на важливому. Про рутину подбає LIGA360:Нотаріус. Отримайте доступ до 50 цифрових функцій, що допоможуть перевіряти клієнтів, аналізувати та моніторити законодавство, формувати нотаріальні документи. Спробуйте новинку першими.

Читайте також:

Мінімальна заплата, прожитковий мінімум, розміри податків та єдиного внеску: інфографіка від податківців

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини