Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк розширив коло учасників Кредитного реєстру

Реклама

Коло учасників Кредитного реєстру Національного банку, які надають інформацію до реєстру та мають можливість отримувати відомості з нього, розширюється. Крім банків і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, учасниками реєстру будуть фінансові компанії та кредитні спілки.

Відповідні зміни встановлені оновленим Положенням про Кредитний реєстр Національного банку відповідно до Закону "Про фінансові послуги та фінансові компанії".

У Положенні також визначається:

  • зниження розміру порогового значення надання інформації кредитодавцями (банками, фінансовими компаніями, кредитними спілками) та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб до Кредитного реєстру до 50 тисяч гривень;

  • розширення переліку інформації, яку кредитодавці та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб надаватимуть / отримуватимуть до/з Кредитного реєстру.

Також затверджено Положення про взаємодію фінансових компаній та кредитних спілок з Національним банком щодо Кредитного реєстру НБУ, в якому, зокрема, визначено:

  • порядок надання фінансовими компаніями та кредитними спілками уточненої інформації до Кредитного реєстру Національного банку України;

  • порядок надання фінансовій компанії / кредитній спілці інформації з Кредитного реєстру та детальний перелік такої інформації.

Вищезазначені зміни затверджено постановами Правління Національного банку України:

За повідомленням Національного банку

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Кабмін затвердив Нацстратегію доходів на 2024-2030 роки: як реформуватимуть спрощену систему оподаткування?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини