Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк зможе передавати заставне майно на потреби ЗСУ: ухвалено Закон

Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон, який передбачає надання права Національному банку України спрямовувати на потреби сфери Міністерства оборони майно, яке НБУ набуває в рахунок погашення боргу комерційними банками (законопроєкт №10023).

Про це розповів народний депутат, член Комітету з питань бюджету Павло Фролов, передає прес-служба Апарату ВР.

Документом встановлюються правові підстави для можливості передачі Нацбанком під час дії воєнного стану в Україні до сфери управління Міністерства оборони України майна, набутого ним у рахунок погашення боргу за наданими банкам кредитами для підтримки ліквідності.

"Цей механізм дасть змогу державі отримати додаткові можливості, пов'язані із забезпеченням військовослужбовців ЗСУ належними місцями для дислокації, відпочинку та відновлення, а також зі зберіганням, ремонтом і вдосконаленням техніки та обладнання", - зазначається в пояснювальній записці до законопроєкту.

База законодавства й судової практики в LIGA360:Юрист - це 1,8 млн матеріалів. Новий інструмент "Графічні зв'язки документів" представить результати пошуку в схематичній формі. Змінюй діаграми відповідно до власних потреб, за типами, видавниками, категоріями тощо. Спробуй LIGA360:Юрист, щоб миттєво аналізувати законодавство й виявляти найважливіше.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини