Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушників комендантської години притягатимуть до адмінвідповідальності: законопроєкт пройшов перше читання

Реклама

9 грудня народні депутати підтримали в першому читанні законопроєкт № 10195, який передбачає запровадження адміністративної відповідальності для громадян, які порушують комендантську годину. Також за відповідні порушення пропонується стягнення штрафів і з суб'єктів господарювання.

Зокрема, у проєкті запропоновано встановити, що:

1) порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17000 грн);

- вищенаведені дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн);

2) порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу - підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. до 102 тис. грн);

За такі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, передбачено накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу - підприємця від десяти тисяч до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 тис. до 340 тис. грн).

Відповідні зміни передбачено внести до Кодексу про адміністративні правопорушення, доповнивши його новою статтею 210-2.

Поряд з цим змінами до статті 262 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

У законопроекті також передбачено внесення змін до Закону «Про правовий режим воєнного стану» щодо наділення військових адміністрацій повноваженнями із встановлення на відповідній території режиму роботи суб'єктів господарювання.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акта? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

Вплив воєнного стану на правила декларування майна в Україні. Аналіз законодавчих змін

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини