Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада розширила перелік осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу в разі загибелі військового

Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон про виплату грошової допомоги в разі загибелі військового (законопроєкт №9226). Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

"Цим законопроєктом пропонується надати право військовим і працівникам критичної інфраструктури визначати частки отримувачів одноразової грошової допомоги за заповітом та передбачити її виплату усім членам родини, в тому числі і дітям", - зазначив він.

Документом вносяться зміни щодо:

- розширення переліку осіб, що мають право на отримання одноразової грошової допомоги у визначених випадках шляхом доповнення цього переліку відповідними категоріями осіб - членами сім'ї загиблого (померлого), які можуть бути отримувачами одноразової грошової допомоги у зв'язку ззагибеллю (смертю) у визначених випадках;

- права військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служб цивільного захисту, працівників об'єктів критичної інфраструктури, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування та поліцейських, робити особисте розпорядження (заповіт) щодо виплати одноразової грошової допомоги на випадок його загибелі(смерті);

- механізму позбавлення осіб на отримання одноразової грошової допомоги у певних випадках, гарантувати права щодо отримання допомоги малолітніми, неповнолітніми, повнолітніми працездатними дітьми шляхом заборони відмови від їх імені від одноразової грошової допомоги.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.   

Читайте також: Які пільги передбачено для учасників бойових дій та членів їх сімей?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини