Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд схвалив законопроєкт щодо доброчесного лобіювання

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт щодо доброчесного лобіювання, який спрямований на реалізацію рекомендацій Європейської Комісії, зафіксованих у Пакеті розширення, та є частиною урядового антиолігархічного плану дій.

Відповідне рішення ухвалено на урядовому засіданні 7 грудня, інформує Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Проєкт має на меті забезпечення правових засад лобіювання в Україні відповідно до міжнародних практик і стандартів, забезпечення нормативно-правового регулювання взаємодії посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування із заінтересованими сторонами та суб'єктами лобіювання, встановлення прозорих механізмів забезпечення діяльності суб'єктів лобіювання та посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування та механізмів контролю за лобістською діяльністю.

Доопрацьований законопроєкт враховує пропозиції, надані коаліцією громадських організацій, зокрема, у частині про адвокацію.

Адвокація не є лобізмом і це чітко зафіксовано в проєкті Закону, звернув увагу Тарас Мельничук.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

В Україні незабаром буде відкрито публічний доступ до Реєстру декларацій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини