Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні посилять вимоги до експлуатації полігонів та сміттєзвалищ: міністерство розробило документ

Реклама

Міндовкілля розробило документ, який встановлюватиме європейські вимоги до полігонів та сміттєзвалищ. Про це розповів Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, передає прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Зазначається, що документ неодноразово обговорювали з експертами, громадськістю та учасниками ринку. 

В міністерстві наголосили, що відкриті до діалогу та спільного доопрацювання нормативних актів, а ключовим є те, що нове регулювання має відповідати 31-ій Директиві ЄС про захоронення відходів.

Нові правила стосуватимуться полігонів для небезпечних відходів, а також відходів, що не є небезпечними, та інертних. Вони регулюватимуть не лише питання роботи цих об'єктів, але і припинення їх експлуатації та рекультивацію. Програма ж моніторингу включатиме окрім звичних компонентів ще й такі складові, як шумове навантаження, фільтрат та виробничі стоки, просідання тіла полігону, метеорологічні параметри тощо. 

"Чітко визначатиметься процедура приймання відходів на полігон - перевірка документів, візуальний контроль та верифікація на місці тощо. Також встановлюватимуться вимоги, які відходи не можуть бути розміщені на полігонах. Це, наприклад, рідкі, вибухонебезпечні та медичні відходи. Заборонено буде приймати і відходи, які були роздільно зібрані для їх повторного використання та рециклінгу", - пояснили в міністерстві.

Ознайомитися з проектом документа можна за посиланням.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Читайте також: Ускладнення руху на кордоні з боку Польщі: бізнес може звернутись до ТПП за засвідченням форс-мажорних обставин

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини