Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлення вимог до управління кредитними спілками: Нацбанк пропонує до обговорення проєкт

29 листопада 2023, 12:05
140
0
Реклама

Нацбанк пропонує до обговорення проєкт Положення про вимоги до системи управління кредитною спілкою (далі - Положення). Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 29 грудня 2023 року на електронну адресу: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу: вул. Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Зазначається, що документ розроблений відповідно до Законів України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" та "Про кредитні спілки" з метою підвищення ефективності корпоративного управління в кредитних спілках.

У Положенні, зокрема, визначаються:

  • вимоги до системи управління кредитною спілкою, зокрема до організації систем внутрішнього контролю, управління ризиками, комплаєнсу та внутрішнього аудиту;

  • вимоги до звітів та інших документів кредитної спілки для подання до Національного банку щодо виконання функцій управління ризиками, комплаєнсу, внутрішнього аудиту;

  • порядок здійснення Національним банком контролю за дотриманням кредитними спілками вимог до системи управління;

  • критерії віднесення кредитних спілок до категорії значимих.

Пропонується перехідний період строком до 30 червня 2024 року для організації кредитними спілками системи управління за новими правилами.

"Вимоги про віднесення кредитних спілок до категорії значимих за встановленими Національним банком критеріями наберуть чинності з 01 січня 2025 року", - вказали в НБУ.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть Legal Solution. Знаходьте пов?язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.   

Читайте також:

Рада ухвалила Закон про часткове повернення документальних податкових перевірок: що зміниться?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини