Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстр збитків може розпочати роботу в першому кварталі наступного року: Прем’єр-міністр

22 листопада 2023, 16:12
204
0
Реклама

Очікується, що вже в першому кварталі наступного року почне діяти Реєстр збитків. Про це розповів Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 21 листопада.

За його словами, сьогодні в створенні Реєстру збитків беруть участь 43 країни та Євросоюз. Незабаром будуть затверджені правила та процедури його роботи.

«Минулого тижня було обрано сімох членів Ради Реєстру збитків. Це частина компенсаційного механізму, який буде складатися з трьох компонентів: реєстр, де будуть зафіксовані заподіяні збитки; комісія з розгляду претензій про компенсації; компенсаційний фонд, з якого відбуватимуться виплати», - повідомив очільник Уряду.

Прем'єр-міністр підкреслив, що наповнюватися фонд повинен за рахунок конфіскованих російських активів. Це близько 300 млрд євро суверенних активів та ще 28 млрд євро приватних, які зберігаються в ЄС та інших розвинутих країнах.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Читайте також: Обрано склад Ради Реєстру збитків компенсаційного механізму

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини