Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обрано склад Ради Реєстру збитків компенсаційного механізму

Реклама

У Раді Європи відбулося третє засідання Конференції учасників міжнародного Реєстру збитків компенсаційного механізму. Участь у засіданні взяли 44 держави.

За словами заступниці Міністра юстиції Ірини Мудрої, третє засідання було дуже продуктивним і важливим з точки зору прийнятих рішень.

«На сьогоднішній конференції затверджуємо кандидатів у Раду Реєстру та працюємо над правилами та процедурами щодо категорій збитків та вимог до доказової бази», - поінформувала заступниця Міністра.

Вона зазначила, що обраний склад Ради Реєстру складається з висококваліфікованих професіоналів із практичним досвідом у питаннях репарацій, роботі різних компенсаційних комісій та потужним академічним бекграундом.

Найближчим часом очікується затвердження правил і процедур роботи міжнародного Реєстру збитків, категорій збитків, вимог до доказової бази тощо Радою Реєстру. Розпочати «роботу на повну» для Реєстру заплановано до кінця першого кварталу 2024 року.

У Мін'юсті нагадали, що перше засідання Конференції країн - учасниць Реєстру відбулось 27 червня, через місяць після оголошення підписання Договору про Реєстр у Рейк'явіку. Результатами Першої Конференції стали призначення Виконавчого директора Реєстру Маркіяна Ключковського, також були затверджені попередні витрати на існування Реєстру, адміністративні питання щодо приміщення та був оголошений прийом кандидатів до членів Ради Реєстру. 12 вересня відбулась Друга Конференція країн - учасниць Реєстру, а це вже 43 країни та ЄС. Головні рішення Другої Конференції: стартував конкурс на обрання членів Ради Реєстру збитків.

За повідомленням Міністерства юстиції

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини