Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже 40 російських юросіб і понад 100 фізосіб: Президент підписав нові укази про введення санкцій

20 листопада 2023, 12:49
244
0
Реклама

Указами № 758/2023 и №759/2023 від 18 листопада Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 листопада 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Укази набудуть чинності з дня їх опублікування.

"Майже 40 російських юридичних осіб і понад 100 фізичних осіб. Зокрема, ті, хто причетний до викрадення й депортації українських дітей з окупованої території. А також особи, які в різний спосіб допомагають російському терору проти України. Посилюємо тиск нашої держави на них. Кожен із них повинен відповідати за те, що наробив, і жодного зв?язку цих людей з Україною ми не залишимо", - зазначив Президент під час звернення 18 листопада.

Санкції передбачено, зокрема, щодо Дмитра Сабліна, Дмитра Святаша, Дмитра Табачника, Юрія Кота, Миколи Азарова, Сергія Аксьонова, Леоніда Пасічника та Олега Царьова.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Так, документом встановлюються такі санкції:

1) блокування активів - тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними;

2) запобігання виведенню капіталів за межі України;

3) обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України (повне обмеження);

4) зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

5) заборона участі у приватизації, оренді державного майна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах.

Читайте також: АРМА відкрило доступ до Реєстру арештованих активів

АРМА приєдналося до платформи Європолу для розшуку активів за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини