Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Волонтерів можуть звільнити від мобілізації: зареєстровано законопроєкт

14 листопада 2023, 17:03
13383
0
Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 10251 "Про внесення змін до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо сприяння волонтерській діяльності".

Пропонується внести зміни, якими передбачити, що призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також громадяни України військовозобов'язаного віку та стану, які працюють (не менш як на 0,75 ставки) або займаються підприємницькою діяльністю (і не мають податкових заборгованостей) та офіційно займаються волонтерською діяльністю (входять до Реєстру волонтерів, мають посвідчення волонтера затвердженого зразку) і мають підтверджуючі документи, що у поточному або попередньому місяці здійснювали волонтерську діяльність.

У випадку ухвалення відповідного Закону, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Рада ухвалила Закон, яким спрощено порядок отримання статусу учасника бойових дій

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини