Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС затвердила Реєстр великих платників податків на 2024 рік

Реклама

ДПС наказом від 20 жовтня 2023 року № 872 затвердила Реєстр великих платників податків на 2024 рік із закріпленням за міжрегіональними управліннями ДПС по роботі з великими платниками податків (далі - Реєстр).

Фахівці Головного управління ДПС у Сумській області інформують, що до Реєстру включено 1315 платників податків, в т. ч. 14 платників податків, що здійснюють діяльність на території Сумщини.

У разі включення платника податків до Реєстру на нього поширюються особливості, визначені Податковим кодексом (далі - ПКУ) для великих платників податків.

Наказом доручено до 05.01.2024 р. керівникам головних управлінь ДПС в областях, м. Києві, міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечити зняття з обліку / взяття на облік платників податків у відповідних територіальних органах ДПС та інформування платників податків про зняття з обліку / взяття на облік.

Податківці нагадали, що згідно з пп. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 ПКУ великий платник податків - це юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 мільйонів євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період, або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Державного бюджету України, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, крім митних платежів, за такий самий період перевищує еквівалент 1,5 мільйона євро, визначений за середньозваженим офіційним курсом Національного банку України за той самий період.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

ТОП-10 судових рішень Верховного Суду для бізнесу у 2023 році

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини