Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин

Реклама

Уряд ухвалив постанову про запуск Єдиного державного реєстру домашніх тварин - собак та котів, в якому міститиметься інформація про кількість тварин в Україні, наявність вакцинації, дані ветеринарного паспорта та інформація про власника чи утримувача. Про це повідомила прес-служба Мінцифри.

Така реєстрація тварин буде безоплатною та добровільною. Зареєструвати тварину можна буде під час планового огляду як у державній, так і в приватній ветеринарній клініці вже після повноцінного запуску Реєстру.

"Розробка Реєстру наразі триває. Після завершення технічної частини й тестування ветеринарами оголосимо про повноцінний запуск проекту", - розповіли в Мінцифри.

Зазначається, що створення Реєстру дасть змогу:

  • зменшити кількість безпритульних тварин;

  • наблизити українське законодавство до міжнародних стандартів;

  • фіксувати проведення планових вакцинацій.

Окрім цього, Реєстр передбачає інформування про загублених та знайдених тварин. "Так, якщо ви загубили улюбленця, зможете про це повідомити. А коли тварину знайдуть, ви отримаєте сповіщення й зможете повернути тварину додому", - пояснили в міністерстві.

Після наповнення Реєстру та повноцінного запуску дані, які в ньому міститимуться, стануть основою для запуску цифрового ветеринарного паспорта в Дії. Це дасть змогу зберігати важливу інформацію про домашнього улюбленця в смартфоні замість паперових документів.

База законодавства й судової практики в LIGA360:Юрист - це 1,8 млн матеріалів. Новий інструмент "Графічні зв'язки документів" представить результати пошуку в схематичній формі. Змінюй діаграми відповідно до власних потреб, за типами, видавниками, категоріями тощо. Спробуй LIGA360:Юрист, щоб миттєво аналізувати законодавство й виявляти найважливіше.

Читайте також:

Огляд, обшук, поверхнева перевірка: коли поліція може застосувати та які права є в особи?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини