Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майбутні водії зможуть готуватись до теоретичного іспиту самостійно

Реклама

29 липня 2023 року набув чинності Закон № 3234-IX, який передбачає запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами. Відповідні зміни набули чинності одразу після оприлюднення, нагадали в МВС.

Зміни, що стосуються самостійної підготовки до складання теоретичного іспиту у сервісному центрі МВС набрали чинності 29 жовтня 2023 року.

"Це означає, що у майбутніх водіїв буде вибір: готуватись до теоретичного іспиту самостійно чи з автошколою", - пояснили в міністерстві.

Аби врегулювати порядок прийняття теоретичних іспитів без навчання в автошколі, необхідно прийняти та привести низку нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону. Зокрема внести зміни до наступних постанов Кабміну: від 8 травня 1993 року № 340; від 20 травня 2009 року № 487 та від 20 травня 2009 року № 490.

Міністерством внутрішніх справ України вже внесено до Уряду проект акту із необхідними змінами, які будуть розглянуті та прийняті у встановленому порядку. Зазначається, що відразу після затвердження та набрання чинності нормативних змін, сервісні центри МВС готові будуть приймати теоретичні іспити в громадян після самопідготовки, які прагнуть стати водіями.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Чи підлягає нотаріальному посвідченню договір оренди автомобіля, стороною якого є ФОП?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини