Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агенство з питань запобігання корупції внесло швейцарську корпорацію Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомила прес-служба НАПК.

Зазначається, що попри російську агресію, Nestle продовжує працювати в рф, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу.

Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. По всьому світу у лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів - від легендарних і всесвітньо відомих (KitKat, Nescafe, Nesquik, Nestea та інші) до популярних локальних торгових марок.

Станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала в рф сім фабрик. 

"Попри те, що прибуток від російського ринку становить лише трохи більше 2% від діяльності всього Nestle, компанія і досі не наважилася вийти з ринку держави-терориста. Nestle пояснюють це необхідністю забезпечення населення росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників. 

У Nestle в росії працює понад 7000 співробітників. Це є суттєвою підтримкою для економіки держави-терориста. В російській федерації Nestle представлена через ТОВ “Нестле Россия”.  У 2021 році вона сплатила податків на понад 25 млн дол. США", - йдеться в повідомленні НАПК.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: НАЗК відновило статус п'ятьох грецьких компаній-перевізників у переліку спонсорів війни

Комплаєнс-перевірка: що це таке та як до неї підготуватись

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини