Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК відновило статус п'ятьох грецьких компаній-перевізників у переліку спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що відновило статус п'ятьох грецьких компаній-перевізників у переліку «Міжнародних спонсорів війни», оскільки ці компанії не виконали умови, узгоджені під час переговорів щодо виключення їх з переліку.

Нещодавно українська та грецька сторони розпочали перемовини, де було запропоновано компаніям виконати такі умови:

- припинити практики вимкнення транспондерів (пристроїв для відстеження навігації суден);

- припинити практики перевантаження вантажу з борту на борт;

- публічно засудити російську агресію.

Зазначається, що проблему вимкнення транспондерів і перевалки з борту на борт було вирішено в 11-ому пакеті санкцій ЄС. Проте ці п'ять грецьких компаній-перевізників не виконали у визначений строк вимогу публічного засудження російської агресії. Тому НАЗК відновило їхній статус у переліку «Міжнародні спонсори війни».

НАЗК нагадало, що влітку 2022 року надало статус «спонсорів війни» п'яти грецьким компаніям - Dynacom Tankers Management (DTM); Delta Tankers LTD; Thenamaris Ships Management Inc.; Minerva Marine; TMC Tankers LTD. Компанії транспортували російську нафту та нафтопродукти, тим самим поповнюючи бюджет країни-агресора та фінансуючи російське вторгнення. Про те, як саме грецькі судновласники поповнюють бюджет росії попри санкції, - за посиланням.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Комплаєнс-перевірка: що це таке та як до неї підготуватись

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини