Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про нові правила набуття громадянства України

Реклама

Сьогодні, 27 жовтня, набув чинності Закон № 2996-IX «Про внесення змін до Законів України «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо умов прийняття до громадянства України», який передбачає складання комплексного іспиту з основ Конституції та історії України для тих, хто бажає отримати українське громадянство, а також володіння українською мовою.

Закон набрав чинності через шість місяців з дня його опублікування, крім пункту щодо забезпечення Кабміном введення в дію нормативно-правових актів, що випливають із цього Закону, який набрав чинності з дня опублікування.

Законодавчий акт вніс зміни до законів «Про громадянство України» та «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Зокрема, документом:

  • запроваджена як умова прийняття до громадянства України знання основ Конституції та історії України;

  • змінено строки щодо опанування державної мови на рівні, визначеному законодавством, стосовно осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, у тому числі іноземців та осіб без громадянства, які в установленому законодавством порядку проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту або Національній гвардії України, осіб, прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, і осіб, які отримали посвідку на тимчасове проживання на підставі частини двадцятої статті 4 Закону «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»;

  • запроваджено зобов'язання для вказаних категорій осіб протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України щодо складання іспитів з основ Конституції, історії України та на рівень володіння державною мовою і подання документів про складання таких іспитів;

  • уточнено умови для прийняття до громадянства України дітей, а також осіб, визнаних судом недієздатними, осіб з інвалідністю, пов'язаною з порушеннями зору, слуху, мовлення, осіб, які мають психічні розлади.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також: Президент підписав Закон щодо посиленого моніторингу політично значущих осіб

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини