Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 11 жовтня діє оновлений Порядок надання інформації на запити органів ДПС

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 6 жовтня 2023 року № 1058 (набрала чинності 11 жовтня) уніс зміни до Порядку періодичного подання інформації органам державної податкової служби та отримання інформації зазначеними органами за письмовим запитом.

Що передбачає ухвалений документ, пояснили фахівці Головного управління ДПС у Сумській області.

Зокрема, до переліку суб'єктів інформаційних відносин, на яких поширюється дія цього Порядку, включено небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей і НКЦПФР.

Крім цього, уточнено, що платники податків та інші суб'єкти інформаційних відносин зобов'язані надавати інформацію, визначену в запиті органу державної податкової служби, та її документальне підтвердження (крім проведення зустрічної звірки) протягом 15 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту (якщо інше не передбачено Податковим кодексом), у порядку, визначеному ст. 42 Податкового кодексу.

У разі проведення зустрічної звірки платники податків та інші суб'єкти інформаційних відносин зобов'язані надавати інформацію, визначену в запиті органу державної податкової служби, протягом 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання запиту, та документальне підтвердження такої інформації на вимогу органу державної податкової служби у порядку, визначеному ст. 42 Податкового кодексу.

У разі отримання платником податків запиту про надання інформації та її документального підтвердження, які вже надавалися таким платником податків за попередніми запитами органу державної податкової служби, платник податків має право надати органу державної податкової служби інформацію про дату надсилання та номер листа, яким зазначена інформація та її документальне підтвердження надавалися органу державної податкової служби. У такому разі платник податків звільняється від обов'язку надання інформації та її документального підтвердження в цій частині.

Інформація на запит органу державної податкової служби надається Нацбанком, банками, іншими фінансовими установами, небанківськими надавачами платіжних послуг, емітентами електронних грошей безоплатно у порядку та обсягах, установлених законами "Про банки і банківську діяльність" та "Про платіжні послуги".

Відповіді на запити щодо надання податкової інформації від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування надаються протягом одного місяця, якщо інше не передбачено законом.

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

Чому важливий корпоративний договір і як правильно його укласти

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини