Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк установив облікову ставку на рівні 16 %

Реклама

Правління Національного банку повідомило, що ухвалило рішення з 27 жовтня 2023 року встановити облікову ставку на рівні 16 %, зрівнявши її зі ставкою за депозитними сертифікатами (ДС) овернайт. У такий спосіб Нацбанк модернізує свій операційний дизайн монетарної політики за системою "нижньої межі".

Ставки за іншими операціями НБУ з банками встановлені таким чином: ставка за тримісячними ДС дорівнюватиме "обліковій ставці + 4 в. п." (20 %), а за кредитами рефінансування - "обліковій ставці + 6 в. п." (22 %). Отже, фактично рівні ставок за операціями НБУ з банками залишаться незмінними.

Зазначається, що підсумки дискусії членів Комітету з монетарної політики, яка передувала ухваленню Правлінням НБУ цього рішення, буде оприлюднено 6 листопада 2023 року.

Наступне засідання Правління Національного банку з питань монетарної політики відбудеться 14 грудня 2023 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

Встигайте за трендами юридичного бізнесу - автоматизуйте рутинні завдання. LIGA360 є першим рішенням на українському ринку, яке надає інструменти legal research та моніторингу законодавства, формує аналіз для ваших судових справ з технологіями AI&big data. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

В Україні можуть дозволити підприємницьку діяльність без реєстрації ФОП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини