Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 листопада стартує програма компенсацій за повністю знищене житло

Реклама

Люди, які внаслідок російської агресії втратили своє житло, незабаром почнуть отримувати житлові сертифікати у рамках програми єВідновлення.

Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, очільниця політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

За її словами, з 1 листопада починає повноцінно працювати програма компенсацій за повністю знищене майно. Зараз надійшло понад 4300 заявок, з них половина припадає на Харківську область і значна частина на Київську.

Вона додала, що комісії вже проводили обстеження, за результатами яких сформовано майже 200 житлових сертифікатів. Обміняти їх на житло можна з 1 листопада.

«Можна обрати будь-який тип нерухомості у будь-якому місті України. Якщо людина втратила приватний будинок, вона може обрати або сертифікат і обміняти його на квартиру, або отримати гроші та відбудувати нове житло на своїй земельній ділянці», - пояснила Олена Шуляк.

Голова профільного комітету пояснила, що Уряд встановив середню вартість квадратного метра 36 422 грн, але вона коригується трьома коефіцієнтами:

  • регіональний - знищене житло у різних містах має різницю у вартості;

  • кількість кімнат - квадратний метр в однокімнатних квартирах дорожче, ніж у чотирикімнатних;

  • вік зруйнованого будинку - старий або новобудова.

«Є умова - отримане житло не можна продавати 5 років. Ми хочемо, щоб житло будували в Україні, щоб люди залишалися тут і поверталися», - підсумувала Олена Шуляк.

Шукаєш рішення для складної правової ситуації? LIGA360 допоможе з експертною аналітикою та алгоритмами дій для юристів. Дізнайся більше можливостей за посиланням.

Читайте також:

Цікаві судові рішення у спорах з держорганами 2023

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини