Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

5 завдань юриста, які можна автоматизувати вже сьогодні

7 листопада 2023, 10:30
2590
0
Автор:
Реклама

Обсяги інформації в Україні та світі постійно зростають, і ця тенденція чи не найбільш помітною є в галузі права.

Юристи відчувають на собі тиск, спричинений потребою встигати за змінами, аналізувати великі масиви документів і знаходити рішення. Навантаження стає дедалі більшим, а нових ресурсів водночас не з'являється. Саме тому фахівці шукають способи автоматизації роботи.

Для українського юридичного ринку всі потрібні інструменти надає LIGA360:Юрист. У цій статті розберемо найкорисніші функції та завдання, з виконанням яких вони допомагають.

Аналіз і моніторинг законодавства

Клієнти або керівники організацій очікують від юристів швидких відповідей на питання, навіть якщо вони потребують аналізу сотень документів. І фахівцям треба не тільки проаналізувати цей масив текстів, а й урахувати майбутні зміни.

Крім того, до регулярних завдань входить моніторинг законодавчих новацій і підготовка консультацій щодо очікуваних змін.

Як допоможе LIGA360:Юрист?

ІТ-платформа відкриває доступ до 1,8 мільйона нормативних актів та аналітичних матеріалів. Але цей ресурс - це більше ніж інформаційна база, адже всі документи в системі пов'язані між собою.

Відкривши статтю, ви отримуєте добірку релевантної аналітики, судових рішень та експертних роз'яснень. Крім того, ви можете легко перейти між редакціями документів і побачити різницю між ними. А моніторинги допоможуть контролювати зміни НПА - за тематичними напрямами, у конкретних законах і навіть на рівні окремих статей законів.

Аналіз і моніторинг судової практики

У своїй щоденній роботі юристи опрацьовують великі масиви судової практики, щоб сформувати власну позицію в суді або зрозуміти перспективи того чи того рішення, наприклад щодо певної угоди або ситуації для бізнесу.

Саме тому можливість швидко підібрати й переглянути подібні судові справи відкриває нові перспективи в автоматизації роботи юриста.

Як допоможе LIGA360:Юрист?

Розвинена система фільтрів, а також система підбору подібних рішень за позовними вимогами та НПА дають змогу знайти судові справи, максимально схожі на ваші.

Ви можете обрати рішення на користь певної сторони, за прізвищем судді, за нормою права, з позицією ВС або іншими критеріями. Це дає унікальну перевагу під час підготовки до засідання та консультацій для клієнтів.

Контроль надходжень галузевих новин та аналітики

Юридичний світ не стоїть на місці. Постійно з'являються нові тенденції в Україні та світі, цікаві прецеденти, технології тощо. А в добі, як і раніше, усього 24 години. Тож як устигнути прочитати найголовніше?

Як допоможе LIGA360:Юрист?

На платформі щодня з'являються свіжі аналітичні матеріали та новини від LIGA ZAKON. За потреби ви можете налаштувати стрічку новин із топових українських ЗМІ та стежити за темами, що вас цікавлять.

Договірна робота

Договірна робота закладає підґрунтя для решти процесів у компанії. Згідно з дослідженнями міжнародних компаній неефективна договірна робота вартує бізнесам близько 9 % річного доходу, а на окремих угодах - від 5 % до 40 %. Тож важливо, щоб компанія мала налагоджений процес, регулярно аналізувала помилки й шукала можливості покращити роботу над контрактами.

Як допоможе LIGA360:Юрист?

Завдяки CLM-функціям (Contract Lifecycle Management) ви зможете економити час на кожному етапі угоди. Система надає, зокрема, такі можливості:

  • використання і створення бази шаблонів договорів чи їхніх фрагментів для компанії;

  • автоматичне формування таймлайну договору та нагадування про терміни пролонгації, оплати тощо;

  • аналіз тексту договору, виявлення ризикових формулювань і значень;

  • перевірка юридичних ризиків угод і ризиків щодо сторін;

  • моніторинг чинників, що впливають на виконання договірних умов (зміни щодо стану сторін, в НПА тощо).

Перевірка компаній

Робота з токсичними компаніями може призвести до негативних юридичних наслідків і репутаційних втрат. Тож юристи можуть перевіряти контрагентів як для власних потреб, так і для клієнтів.

Як допоможе LIGA360:Юрист?

Платформа аналізує ризики щодо компаній на основі інформації із 400 реєстрів і відкритих джерел. Це дає змогу отримати повне досьє компанії, інформацію щодо власників і бенефіціарів, перевірити її зв'язки, зокрема токсичну співпрацю з рф та рб, підсанкційність, фінансовий стан, та ухвалити інформоване рішення щодо можливостей співпраці.

Крім того, ви зможете налаштувати моніторинги, щоб контролювати зміни, які відбуваються в партнерів або конкурентів.

Автоматизація юридичних завдань - це об'єктивна потреба часу і світовий тренд. Фахівці розуміють, що впровадження сучасних інструментів є необхідною вимогою для того, щоб вирізнятися серед конкурентів і відповідати запитам клієнтів.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини