Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посольство України організувало перший евакуаційний рейс із Ізраїлю

11 жовтня 2023, 17:39
1302
0
Автор:
Реклама

Посольство України виконує роботу з евакуації громадян України з території Ізраїлю та Сектора Гази, повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Він зазначив, що посольство надає допомогу найбільш вразливим верствам населення, саме: громадянам, які перебували на лікуванні, громадянам з дітьми, які приїхати тимчасово, туристам, у яких скасували рейси і які залишилися без можливості виїзду.

Загальна кількість людей, які звернулися до посольства з проханням допомогти з евакуацією, становить близько тисячі осіб.

«Перший евакуаційний рейс на 200 квитків ми вже фактично розповсюдили по поміркованій ціні, «довоєнній», умовно кажучи, на Румунію на суботу. Я думаю, на неділю плануватимемо ще один рейс», - сказав посол.

За його словами, загальна кількість людей, які звернулися до посольства з проханням допомогти з евакуацією, становить близько тисячі осіб.

Окрім цього, посольство надає допомогу громадянам, у яких немає можливості оплатити переліт.

Раніше ми писали: Понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю: МЗС України створило оперативний штаб задля допомоги

Також раніше в МЗС України повідомили про створення оперативного штабу задля допомоги українцям в Ізраїлі.

"У зв'язку з масованими ракетно-мінометними обстрілами Ізраїлю громадянам України рекомендується утриматись від відвідування центральних та південних районів країни, зберігати пильність і уважно відстежувати повідомлення місцевих компетентних органів Ізраїля для підвищення рівня обізнаності розвитком подій.

У випадку обстрілів може бути активована сирена попередження", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ закликає громадян України уважно ставитись до всіх таких попереджень та дотримуватись інструкцій місцевої влади.

Зазначається, що українське посольство перебуває на постійному контакті з ізраїльською владою.

Для отримання додаткової інформації в МЗС рекомендують слідкувати за вебсайтом командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю https://www.oref.org.il/en (лінк доступний з території Ізраїлю).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України необхідно звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль за телефоном екстреного зв'язку: + 972-546-676-782; української дипустанови в м. Рамалла за телефоном: +972-59-823-93-99.

Фото: Інтерфакс-Україна

В Інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН є 62 чинних міжнародних документи між Україною та Ізраїлем. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Для професійного використання замовте тестовий доступ за посиланням.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини