Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю: МЗС України створило оперативний штаб задля допомоги

9 жовтня 2023, 14:50
2148
1
Автор:
Реклама

Наразі є понад 100 звернень від українців, які не можуть виїхати з Ізраїлю через те, що авіакомпанії почали масово скасовувати авіарейси, триває робота з пошуку інших шляхів виїзду з країни. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає Інтерфакс-Україна.

Речник зазначив, що громадяни України, які вже є у списку, мають очікувати від українського посольства інструкцій щодо подальших дій.

"Також людей, які зіткнулися з проблемами, але ще не повідомили посольству, просимо вийти на зв'язок з дипломатами, щоб ми мали контактну інформацію, і щоб коли будуть конкретні рішення, ми змогли їх поінформувати", - закликали в МЗС.

Раніше в МЗС України повідомили про створення оперативного штабу задля допомоги українцям в Ізраїлі.

"У зв'язку з масованими ракетно-мінометними обстрілами Ізраїлю громадянам України рекомендується утриматись від відвідування центральних та південних районів країни, зберігати пильність і уважно відстежувати повідомлення місцевих компетентних органів Ізраїля для підвищення рівня обізнаності розвитком подій.

У випадку обстрілів може бути активована сирена попередження", - йдеться в повідомленні.

Міністерство закордонних справ закликає громадян України уважно ставитись до всіх таких попереджень та дотримуватись інструкцій місцевої влади.

Зазначається, що українське посольство перебуває на постійному контакті з ізраїльською владою.

Для отримання додаткової інформації в МЗС рекомендують слідкувати за вебсайтом командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю https://www.oref.org.il/en (лінк доступний з території Ізраїлю).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України необхідно звертатися до Посольства України в Державі Ізраїль за телефоном екстреного зв'язку: + 972-546-676-782; української дипустанови в м. Рамалла за телефоном: +972-59-823-93-99.

Фото: Інтерфакс-Україна

В Інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН є 62 чинних міжнародних документи між Україною та Ізраїлем. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Для професійного використання замовте тестовий доступ за посиланням.  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини