Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено склад Ради з питань інтелектуальної власності та змінено форму її роботи: постанова набрала чинності

Реклама

Кабінет Міністрів виклав у новій редакції посадовий склад Ради з питань інтелектуальної власності, а також уніс зміни до Положення про Раду.

Відповідна урядова постанова від 6 жовтня 2023 року № 1053 набрала чинності 10 жовтня.

У Мінекономіки роз'яснили, що склад Ради було розширено шляхом включення представників Мінстратегпрому, Мінцифри, БЕБ, Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, УКРНОІВІ, АТ «Укроборонпром», «Укрвинпром».

«Зміни стосуються також форми роботи Ради. Відтепер один або всі члени Ради зможуть брати участь у засіданні в режимі онлайн через інтернет. Крім того, ми актуалізували склад Ради, як консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів України у сфері інтелектуальної власності. В свою чергу це має забезпечити розгляд на засіданнях Ради ключових питань, спрямованих на вдосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні», - розповів заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

За його словами, Рада з питань інтелектуальної власності буде працювати як платформа, яка без зайвої бюрократичної тяганини дозволить приймати ефективні рішення стосовно формування та реалізації державної політики у сфері інтелектуальної власності.

Крім того, урядовці зможуть частково скоротити власні витрати часу, а також кількість погоджень, розглядів документів і схвалень розпорядчих документів у сфері інтелектуальної власності: Рада з питань інтелектуальної власності відтепер за результатами засідань буде видавати протоколи, які реалізуються шляхом прийняття доручення Кабінету Міністрів, що є менш процедурно затратним порівняно з урядовими розпорядженнями чи постановами.

Відчуй силу AI у роботі юриста! Спробуй LIGA360 для щоденних завдань - аналізу законодавства й судової практики, моніторингу змін правового поля, пошуку відповідей. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням.

LIGA ZAKON вітає із Днем юриста. Даруємо знижку 30% на професійне та преміальне рішення LIGA360. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

З 3 жовтня діє Методологія визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини