Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці зможуть перевірити свої кредити в банках: новий онлайн-сервіс від НБУ

Реклама

Нацбанк запроваджує онлайн-сервіс з надання інформації з власного Кредитного реєстру, за допомогою якого фізичні особи зможуть безкоштовно отримати інформацію про свої кредити в банках у розмірі від 100 мінімальних заробітних плат (зараз - 617 тис. грн). Про це повідомила прес-служба регулятора.

Зміни затверджено постановою Правління НБУ від 16 травня 2023 року № 67, яка набрала чинності з 10 жовтня 2023 року.

Як користуватись новим сервісом?

Сервіс доступний за посиланням на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку України у форматі 24/7.

Для отримання сервісу користувач має авторизуватися за допомогою Cистеми BankID НБУ, тобто мати рахунок в одному з банків - учасників системи

У відповідь на онлайн-запит користувач отримає актуальну на момент подання запиту інформацію з Кредитного реєстру НБУ.

Зокрема, про:

  • суму заборгованості та стан виконання зобов'язань;

  • найменування банку-кредитора та дату надання ним інформації до Кредитного реєстру НБУ. 

Зазначається, що звіт може бути сформований та збережений у файл у форматі pdf.

У Кредитному реєстрі НБУ доступна інформація про кредити в банках України, в тому числі тих, що перебувають у стадії ліквідації.

Для чого це потрібно?

Звіт з Кредитного реєстру НБУ не є офіційним документом, водночас ця інформація дає змогу контролювати свої фінанси та за потреби уточнювати дані, звернувшись до банку-кредитора.

Учасники Кредитного реєстру НБУ - банки та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб - оновлюють інформацію щомісяця станом на перше число. Дата останнього оновлення зазначається безпосередньо у сформованому користувачем звіті.

Також за допомогою вебресурсу Кредитного реєстру НБУ користувач може отримати інформацію з Реєстру запитів / заяв, які були оброблені згідно з його даними в Кредитному реєстрі НБУ.

База законодавства й судової практики в LIGA360:Юрист - це 1,8 млн матеріалів. Новий інструмент "Графічні зв'язки документів" представить результати пошуку в схематичній формі. Змінюй діаграми відповідно до власних потреб, за типами, видавниками, категоріями тощо. Спробуй LIGA360:Юрист, щоб миттєво аналізувати законодавство й виявляти найважливіше.

Читайте також: Нацбанк продовжив термін обміну монет дрібних номіналів і банкнот гривні старого зразка

Скористайтеся спецпропозицією до Дня юриста. Отримайте знижку 30% на рішення LIGA360:Юрист Проф або LIGA360:Юрист Преміум. Поспішайте замовити, адже пропозиція дійсна лише до 13 жовтня 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини