Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні впроваджено екстериторіальність при реєстраційних діях у Держреєстрі речових прав на нерухоме майно за рішенням суду

Реклама

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» поінформувало, що 8 жовтня 2023 року оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За результатами оновлення було знято обмеження в частині залежності від місцезнаходження об'єкта речових прав при проведенні реєстраційних дій на підставі судових рішень (ухвал, рішень, постанов, вироків).

Відтепер реєстраційні дії, що проводяться на підставі вказаних документів щодо нерухомого майна, об'єктів незавершеного будівництва, майбутніх об'єктів нерухомості, може проводити будь-який державний реєстратор, незалежно від місцезнаходження такого майна.

Крім того, було реалізовано такі зміни:

- у «Рішення про зупинення розгляду заяви» було додано нову підставу: направлення запиту до суду про отримання копії судового рішення;

- у записах щодо речових прав та обтяжень розділу, спецрозділу, операціях та друкованих формах документів, сформованих засобами ДРРП, назву реєстраційної дії «Скасування» перейменовано у «Скасування/анулювання».

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

LIGA ZAKON вітає із Днем юриста. Даруємо знижку 30% на професійне та преміальне рішення LIGA360. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Робота на підприємстві. Що має знати юрист?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини