Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА внесло до Кабміну законопроєкт, що повертає до Агентства управління підсанкційним майном

Реклама

Агентство з розшуку та менеджменту активів повідомило, що внесло на погодження до Кабінету Міністрів проєкт змін до Закону «Про санкції», який повертає до АРМА повноваження реалізовувати підсанкційні активи.

АРМА роз'яснило, що цим кроком посилює свій статус і пропонує ліквідувати проблему дублювання функцій двох державних органів - АРМА та Фонду державного майна.

«Як передати частку активу до іншого органу влади, якщо вона потрапила у санкційний список? АРМА закликає Кабінет Міністрів України звернути увагу на проблему, що існує, та унеможливити загрозу успішної реалізації активів підсанкційних російських власників, адже для Фонду держмайна не існує окремого порядку реалізації. Під час війни усі органи державної влади мають спільно працювати на національну безпеку та, зокрема, на отримання надходжень до фонду ліквідації наслідків збройної агресії», йдеться в повідомленні.


Агентство також наголосило, що актуальне санкційне законодавство має узгоджуватись зі спеціальним законом про АРМА та його нормами щодо спеціальної та цивільної конфіскації, а також відзначає позитивну динаміку відносин та водночас підтримку органу у питанні реалізації підсанкційного майна антикорупційними організаціями (зокрема, з боку Transparency International).


АРМА нагадало, що 30 травня 2023 року Верховна Рада внесла зміни до Закону «Про санкції» та передала повноваження АРМА реалізовувати підсанкційні активи Фонду держмайна. Крім того, монополізація повноважень одного державного органу призвела до порушення прозорих та передбачуваних європейських норм, зазначило Агентство.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також:

Для чого компаніям комплаєнс і хто має його впроваджувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини