Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд визнав винним податківця у несанкціонованих діях з інформацією з обмеженим доступом

Реклама

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок у справі № 274/764/21 стосовно податківця, обвинуваченого за:

  • частинами 1, 2 статті 361-2 Кримінального кодексу України (несанкціонований збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства та ті ж самі дії, вчинені повторно);

  • частинами 2, 3 статті 362 Кримінального кодексу України (несанкціоноване копіювання інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчинене особою, яка має право доступу до такої інформації, та такі ж самі дії, вчинені повторно).

Суд встановив, що восени 2020 року обвинувачений працював на посаді головного державного податкового ревізора-інспектора Житомирського відділу по роботі з податковим боргом відповідного обласного управління ДПС. Користуючись службовим доступом до інформації з обмеженим доступом, він зібрав та передав іншій особі інформацію про фінансово-господарську діяльність трьох підприємств, серед яких комунальне та державне, яка містилася у автоматизованих системах Державної податкової служби України. За свої протизаконної «послуги» податківець отримав 8 тисяч гривень.

Суд призначив обвинуваченому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки та 6 місяців з позбавленням права обіймати атестовані посади в органах податкової служби строком 3 роки. За частиною 1 статті 361-2 ККУ суд звільнив обвинуваченого від покарання у зв'язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

За повідомленням прес-служби суду.

Як дізнатися чи є ваша компанія у плані-графіці перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - та відкрийте розділ “Перевірки”. Спробуйте прямо зараз. 

Читайте також: ДПС навела особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону про застосування РРО у сфері торгівлі

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини