Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС навела особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону про застосування РРО у сфері торгівлі

Реклама

Державна податкова служба у зв'язку з прийняттям Закону № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі - Закон № 3219) інформує про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон № 265).

Податківці звернули увагу, що застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 з 1 серпня 2023 року відновлено стосовно суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор за порушення, вчинені до та під час воєнного стану.

З 1 жовтня 2023 року застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб'єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.

Зазначене вище звільнення від відповідальності та/або її скасування, відповідно до норм Закону № 3219, не поширює свою дію на суб'єктів господарювання, що здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сферах купівлі/продажу іноземної валюти, організації та проведення азартних ігор.

ДПС наголосила, що використовує виключно ризикорієнтовний підхід до організації та здійснення контрольно-перевірочних заходів і не проводить безпідставних перевірок платників податків.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Детальніше про Закон № 3219-ІХ читайте:

Закон щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану набрав чинності

З 1 серпня передбачено часткове зняття обмежень на проведення контролюючими органами документальних перевірок: ДПС

З 1 серпня відновлюється призупинена реєстрація платником ПДВ: Закон № 3219-ІХ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини