Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рішеннями суду конфісковано п’ять земельних ділянок, що належали громадянам рф

Реклама

Рішеннями Старосинявського райсуду Хмельницької області конфісковано п'ять земельних ділянок, що належали громадянам рф. Про це повідомила прес-служба суду.

Йдеться про земельні ділянки площею: 0,2495 га; 1,3255 га; 0,9131 га; 1,1640 га та 1,6805 га.

Суд зауважив, що за Земельним кодексом України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземними громадянами, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню.

«Якщо до особи переходить право власності на земельну ділянку, яка за цим Кодексом не може набуватися нею у власність, ця ділянка підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права. У разі, якщо відповідно до закону власник земельної ділянки зобов`язаний відчужити її протягом певного строку і земельна ділянка не була відчужена ним протягом такого строку, така ділянка підлягає конфіскації за рішенням суду (ч. ч. 1, 2 ст. 145 ЗК України)», - зазначив суд в рішеннях.

Зважаючи на те, що громадяни рф упродовж року після набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення не відчужили їх, суд дійшов висновку про наявність підстав для конфіскації землі у власність держави.

Захистіть свою нерухомість від шахрайства та “чорних реєстраторів”. Сервіс SMS-Маяк миттєво сповістить про зміни в Реєстрі речових прав та незаконні процедури. Ставте свої об'єкти на контроль прямо зараз.

Читайте також: Приймати спадок чи ні, якщо спадкодавець залишив у спадок кредит?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини