Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правоохоронний комітет опрацьовує законопроєкт щодо створення електронного реєстру військовозобов'язаних

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала в Парламенті законопроєкт № 10062 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану".

Детальніше про документ ми писали тут.

Відповідний законопроєкт надійшов на опрацювання до Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Зазначається, що законопроєктом передбачається удосконалення процедури інформаційної взаємодії між державними реєстрами, надання можливості подання заяви (звернення) в паперовій або електронній формі до державних органів для набуття статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблих (померлих) захисників, а також визначення порядку набуття військовослужбовцями статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану.

Ознайомтесь з підбіркою найважливіших документів та аналітики про воєнний стан. Відкрийте розділ “Новації воєнного стану” у LIGA360:Юрист прямо зараз. 

В контексті предметів відання Комітету з питань правоохоронної діяльності змінами до статті 7 Закону України «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів» передбачається додатково включити до персональних даних призовника, військовозобов'язаного та резервіста наступні відомості:

- дату і номер, короткий зміст протоколу та/або постанови щодо особи у справі про адміністративне правопорушення, передбачене статтями 210, 2101 Кодексу України про адміністративні правопорушення;

- відомості про дозвільні документи про право на володіння та користування зброєю;

- відомості про посвідчення водія на право керування транспортним засобом;

- відомості про посвідчення тракториста-машиніста на право керування тракторами, в тому числі саморобними, самохідними сільськогосподарськими, меліоративними і дорожньо-будівельними машинами;

- відомості про осіб зниклих безвісти.

"Національна поліція України надаватиме органам ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів відомості про дату і номер, короткий зміст протоколу та/або постанови щодо особи у справі про адміністративне правопорушення, передбачене статтями 210, 2101 КУпАП, а Міністерство внутрішніх справ України зобов'язано надавати відомості про наявність судимості, дозвільні документи про право на володіння та користування зброєю, посвідчення тракториста-машиніста на право керування тракторами, в т.ч. саморобними, самохідними сільськогосподарськими, меліоративними і дорожньо-будівельними машинами, осіб зниклих безвісти", - йдеться в повідомленні.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Читайте також: Які пільги передбачено для учасників бойових дій та членів їх сімей?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини