Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оптимізував отримання ліцензій у галузі техзасобів зняття інформації

Реклама

Кабінет Міністрів оптимізував ліцензування бізнесу в галузі виробництва чи постачання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку та інших техзасобів негласного отримання інформації.

Відповідну постанову № 1005 було ухвалено на урядовому засіданні 15 вересня 2023 року.

Зміни до Ліцензійних умов було напрацьовано Службою безпеки України та подано Міністерством економіки.

Мінекономіки пояснило, що ухвалені зміни встановлюють чіткі та прозорі правила ліцензування та ведення бізнесу. Зокрема:

  • письмове повідомлення про проведення демонстрації спеціальних технічних засобів може надсилатися електронною поштою;

  • встановлено чіткий порядок дій підприємця, якому анульовано ліцензію, або такого, що планує подати заяву про анулювання власної ліцензії;

  • уточнено порядок узгодження з органом ліцензування переміщення спеціальних технічних засобів через митний кордон України на митну територію України і т.ін.

Водночас задля безпеки держави та громадян контроль у цій галузі посилюється, наголосили в Мінекономіки. Відтепер до заяви про отримання ліцензії підприємці мають додавати підтвердження, що їх підприємства не контролюються резидентами держав, які здійснюють збройну агресію проти України.

Окрім того, встановлюються вимоги до ділової репутації керівника підприємства чи голови виконавчого органу. Зокрема, йдеться про відсутність непогашеної або незнятої судимості за кримінальне правопорушення, скоєне в сфері бізнесу чи по службі, за корисливі злочини, за тяжкі або особливо тяжкі злочини, відсутність санкцій тощо.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Читайте також:

Огляд, обшук, поверхнева перевірка: коли поліція може застосувати та які права є в особи?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини