Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд уточнив повноваження Міністерства юстиції

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Положення про Міністерство юстиції.

Відповідну постанову № 997 було ухвалено на урядовому засіданні 15 вересня.

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Документом актуалізовано повноваження Мін'юсту у сфері санкцій. Зокрема, уточнено, що, серед іншого, одним з основних завдань Мін'юсту є забезпечення реалізації державної політики у сфері стягнення в дохід держави активів осіб, щодо яких накладено санкцію у виді блокування активів, у тому числі вжиття заходів до виявлення та розшуку активів таких фізичних та юридичних осіб, зазначених у відповідних рішеннях Ради національної безпеки і оборони України.

Постановою передбачено повноваження Мін'юсту щодо затвердження положення про державний нотаріальний архів, ведення Єдиної державної електронної системи е-нотаріату та Електронного реєстру апостилів.

Також закріплено повноваження Мін'юсту, пов'язані з реалізацією положень Закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також:

Чим відрізняється в'язниця від СІЗО та яке встановлено правове регулювання для перебування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини