Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни турецького виробника скляної продукції

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни турецьку Sisecam Group. Компанія продовжує вести бізнес з рф та залишається  найбільшим в росії експортером в своїй галузі. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Основними сферами діяльності компанії є скляне та хімічне виробництво. Вона займає друге місце у світі за обсягами виробництва скляного посуду, п'яте місце серед виробників скляної тари і листового скла, а також є світовим лідером у виробництві кальцинованої соди й хімічних речовин на основі хрому.

Зазначається, що дохід компанії Sisecam за 2022 рік збільшився до 3,6 млрд дол. США, чистий прибуток збільшився до 740 млн дол. США.

"Від початку російської агресії, у 2014 році, Sisecam Flat Glass здійснює виробництво в напрямку архітектурно-будівельного та автомобільного скла в росії на ОЕЗ «Алабуга» в Республіці Татарстан. Там виробляються й «Шахеди», якими росіяни регулярно атакують Україну. У росії консолідовані обсяги виробництва листового скла, склотари та посуду зі скла компанії Sisecam перевищують 1,5 млн тонн на рік, а загальні обсяги інвестицій перевищують 1,25 млрд дол. США. Компанія забезпечує робочі місця для 3 414  працівників на своїх заводах в рф, тим самим створюючи робочі місця та підтримуючи економіку держави-терориста", - йдеться в повідомленні.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: НАЗК відновило статус п'ятьох грецьких компаній-перевізників у переліку спонсорів війни

Комплаєнс-перевірка: що це таке та як до неї підготуватись

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини