Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон про правотворчу діяльність, який визначає ієрархічну систему нормативно правових актів

Реклама

Парламент прийняв Закон про правотворчу діяльність (законопроєкт № 5707). Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Зазначається, що документ покликаний зробити законодавчі процеси зрозумілими та ефективними та врегулювати діяльність та відносини, що пов'язані з плануванням, розробкою, прийняттям, застосуванням нормативно-правових актів та моніторингом їх виконання.

"Прийнятим законом встановлюються та змістовно розкриваються такі основні принципи правотворчої діяльності, як принцип системності та комплексності; принцип пропорційності; принцип ресурсної забезпеченості", - йдеться в повідомленні.

Також відповідний Закон:

вводить єдиний категорійно-понятійний апарат, тобто визначаються такі поняття, як «норма», «закон», «кодекс», «нормативно-правовий акт»;

визначає ієрархічну систему нормативно правових актів згідно з їх юридичної сили;

закладає основи законодавчого процесу «від початку до кінця», в тому числі законодавчо закріплюючи етапи розробки проєктів законів.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Читайте також: Мін'юст розповів про суттєві зміни в проставленні апостиля на документах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини