Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС отримала можливість розпочати перші міжнародні обміни податковою інформацією (CRS та CbCR)

Реклама

Міністерство фінансів інформує, що завершено розробку програмного забезпечення для Державної податкової служби, яке забезпечить міжнародний автоматичний обмін інформацією за Загальним стандартом звітності CRS та стандартом Country-by-Country Reporting (CbCR) з понад 100 іноземними податковими адміністраціями.

Ініціатива реалізована завдяки співпраці Міністерства фінансів, Державної податкової служби та Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM). Співпраця з Проектом EU4PFM спрямована на підтримку процесу імплементації в Україні міжнародних стандартів з прозорості та обміну інформацією з метою успішного впровадження інструментів міжнародного співробітництва в податковій сфері.

Відтепер ДПС, як компетентний орган України для цілей міжнародного автоматичного обміну, має технічну спроможність (з урахуванням норм Податкового кодексу та вимог міжнародних стандартів) розпочати перші обміни з податковими органами юрисдикцій, що є учасниками відповідних міжнародних багатосторонніх угод (MCAA CRS та MCAA CbC).

Перший обмін інформацією про фінансові рахунки відповідно до Загального стандарту звітності CRS відбудеться у 2024 році за друге півріччя 2023 року (перший звітний період). Надалі звітним періодом вважатиметься попередній календарний рік.

У Мінфіні підкреслили, що систематизований аналіз інформації, яку отримуватиме Державна податкова служба від іноземних компетентних органів, є важливим інструментом для контролю за своєчасністю та повнотою декларування активів та доходів, що підлягають оподаткуванню, виявлення незадекларованих активів та доходів, а також для боротьби з ухиленням від сплати податків.

Текст Стандарту CRS українською та англійською мовами, коментар до нього, а також презентаційні матеріали та роз'яснення розміщено на офіційному сайті Мінфіну та ДПС.

За повідомленням Міністерства фінансів.

Як дізнатися, чи є ваша компанія у плані-графіку перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - та відкрийте розділ «Перевірки». Спробуйте прямо зараз.

Читайте також:

Набрав чинності Порядок застосування загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінрахунки

Україна стала учасницею Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки

28 квітня частково набрав чинності Закон щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини