Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд повернув довоєнні строки надання адмінпослуг

Реклама

Кабмін ухвалив постанову від 8 серпня № 828 про поновлення строків надання адміністративних послуг і видачі документів дозвільного характеру, а також визнав такими, що втратили чинність, деякі інші свої постанови. Постанова № 828 набуде чинності 25 серпня.

Голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко вказала, що Уряд скасував постанову № 165, яка дозволяла державним органам місяцями не відповідати на запити бізнесу та не надавати їм адміністративні послуги. За її словами, свого часу ця постанова приймалася зовсім для інших цілей, на практиці окремі органи, такі як ДПС, почали трактувати її як можливість не робити свою роботу.

Нагадаємо, що постановою № 165 зупинено строки надання, крім строків надання адміністративних послуг у сферах державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації актів цивільного стану, суб'єктами (особами), що провадять діяльність під час воєнного стану, адміністративних послуг суб'єктами їх надання та строки видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні (крім надання адміністративних послуг у сфері будівництва, визначених Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності").

Стикнулися з незвичною правовою ситуацією? Відповідь знайдете в Інформаційно-правових системах ЛІГА:ЗАКОН. Покрокові алгоритми дій, судова практика, свіжа аналітика лідерів галузі. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Читайте також: Мін'юст розповів про суттєві зміни в проставленні апостиля на документах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини